RSS

imindmap

26 Apr

Een mindmap op papier kent iedereen nog wel…
Ook bij deze tool gaan we verder op de computer. Via imindmap.nl download je het programma
en je kunt met je eigen laptop aan de slag om de mooiste mindmaps te maken. Erg handig als een soort woordweb, maar je kunt er nog veel meer mee!

Deze ontdekking laat ik aan jullie zelf, door het programma te downloaden kom je er vanzelf achter wat je er allemaal nog meer mee zou kunnen!

Advertenties
 
6 reacties

Geplaatst door op 26 april 2012 in Tools van de minor KLM

 

6 Reacties op “imindmap

 1. Sjaboe

  26 april 2012 at 11:33

  Downloaden…?
  Kan je zomaar overal downloaden?

   
 2. Sjaboe

  26 april 2012 at 23:37

  Kleine toelichting:

  Downloaden…?
  Is downloaden nog wel van deze tijd? Kan en mag je overal downloaden? Op scholen is dit dus waak niet mogelijk. En als je iets wilt installeren zal je het moeten aanvragen en kan het wel eens 4 weken duren… Dan heb je niet veel aan een “ouderwetse” download…
  Wat dan…?
  Er zijn voldoende fatsoenlijke instrumenten die direct inzetbaar zijn!

  Als je echt wilt “knallen” en/of “out of the box” gaan moet je maar contact opnemen, want nieuwe en sociale media is morgen toepasbaar!

   
  • loesvanboxtel

   27 april 2012 at 09:26

   Downloaden is zeker nog van deze tijd! Waarom zou dat niet zo zijn dan?

   Ik deel je mening over dat het af en toe lastig kan zijn om op scholen deze software te mogen downloaden, maar als het dan mag staat het wel alleen op jou computer en hoef je niet meer in te loggen. Sommige leerkrachten vinden het juist prettiger om gewoon iets vast op de computer te hebben, dan allemaal via internet in te moeten loggen. Ik wordt af en toe zelf ook simpel van al die inloggegevens die je keer op keer moet herhalen! Helemaal nu met de minor heb ik me al zo vaak moet aanmelden en moet ik me telkens opnieuw inloggen.

   Ik maak gebruik van beide. Zeker downloaden hoort er, naar mijn mening, juist nog bij!

   Verder zet ik op deze blog gewoon alle tools die wij aangereikt krijgen en waar wij mee werken. Om informatie te delen met mensen die mij volgen op twitter en oude klasgenoten van de Pabo, die deze minor niet volgen. Het is geen ‘moetje’, maar gewoon een ideetje om over na te denken 😉

    
 3. siemvanboxtel

  28 april 2012 at 11:28

  Ik denk wel een beetje te begrijpen wat je bedoelt met “is downloaden nog wel van deze tijd?” En ik wil daar dan ook graag even op reageren:

  Het ligt er ten eerste aan hoe je het “downloaden” evenals deze “tijd” bekijkt. Waarschijnlijk is uw reactie gebaseerd op, en gaat deze samen met, connotaties die het begrip Web 2.0 met zich meebrengen. Na de dot.com bubble zou het internet een nieuwe stap voorwaarts hebben gemaakt. Van het louter downloaden van content van het internet (zoals tv zijn content zend naar haar kijkers) wordt het internet nu gezien als interactief, waar downloaden samengaat met uploaden (bittorrent), gebruikers actief participeren en discussiëren op sociale platforms (facebook, twitter etc.). En waar diezelfde gebruikers ook instaat zijn zelf content te creëren en deze onder de aandacht kunnen brengen voor een groot publiek (youtube, blogs, e.a. applicaties zoals een aantal die op dit blog worden genoemd etc.). Ik gebruik het woord gebruikers, dit is ook een nieuwe connotatie, van passieve kijkers of luisteraars zijn we nu ineens actieve gebruikers of zelfs prosumers (mix van producent/ consument). Hier past ook het hele long tail verhaaltje in –> http://oreilly.com/web2/archive/what-is-web-20.html?page=2.
  Ik ga hier niet verder uitleggen hoe problematisch deze gedachtegang eigenlijk is, daar is deze box niet voor geschikt. Maar ik wil wel duidelijk maken dat deze teleologische als ook liberalistische benadering van het internet en Web 2.0 vele keerzijden kent. Hier speelt het denken in termen van “nieuw” een belangrijke rol in. Iedereen heeft het over nieuwe media, maar wat is er zo nieuw aan en wat zijn nieuwe media? De term suggereert een radicale breuk met het verleden (oude media, denken we aan tv of radio?), het kan verder alles betekenen zonder op technische specificaties in te gaan en het is een positief geladen term die samengaat met het modernistische concept van vooruitgang. Vooruit, toch een paar puntjes: “nieuwe” media maken nog steeds gebruik van het netwerk van deze “oude” media. Daarnaast nieuwe media remediëren oude media en andersom herdefiniëren oude media zich via nieuwe media. Tot slot, het feit dat u denkt in een ander tijdperk (web 2.0 etc.) komt waarschijnlijk voor een groot deel door het gevormde technologisch imaginair, waarbij sociale/ maatschappelijke verbetering wordt geplakt op nieuwe technologieën als zijnde in staat het ‘gat’ te vullen waar ‘oude’ media of technieken hier niet toe in staat zijn.

  Wat nu wel of niet van dit tijdperk is, kun je niet zomaar zeggen. En of wel of niet downloaden zoveel beter is evenmin. Beiden hebben positieve als negatieve kanten. Belangrijk is dat we bewust worden van het feit dat deze technologieën absoluut niet neutraal zijn (maar ook niet per definitie positief of negatief). Achter vrijwel elke app, platform of whatever schuilen commerciële bedrijven met als doel winstmaken, gebruikmakende van algoritmen en coderingen om onze acties te monitoren. Eenvoudige interfaces, complexe back end politics. Ik wil niet zeggen dat we geen gebruik moeten maken van zulke platformen, maar neem het mee (wanneer je bijvoorbeeld iemand tagt op facebook ofzo). Tot slot, waarom is er zoveel ophef, nog steeds, in de muziek als downloaden en daarmee ook uploaden niet van deze tijd zou zijn. Waarom downloaden we nog steeds zoveel apps en waarom ga ik nu zo nog een paar artikelen downloaden van het internet. En bovenal wat te denken van al uw gegevens die door de platformen worden opgeslagen wanneer u gebruik maakt van dergelijke platformen (volgens mij is dat het downloaden, kopiëren, van uw data naar de databases van deze bedrijven).
  Ik denk dat het out of de box denken niet alleen afhangt van downloaden of gebruik maken van platformen op het internet. Dat is volgens mij geen out of the box denken maar vooral goed zoeken naar platformen die zich kenmerken door gemakkelijke interfaces zodat technische kennis niet nodig is.

  Vat dit niet op als een bezwaarlijke aanval, maar meer als wat tegen kritiek op uw reactie. Enerzijds zijn er weldegelijk veranderingen zichtbaar met de komst van nieuwe media, maar dat betekent niet dat iets als downloaden etc. niet meer van deze tijd is. Ik snap daarnaast dat u wellicht een hoop leuke platformen kent of ideeën hebt, maar schuif deze niet klakkeloos onder de noemer nieuw en de rest als oud.. Het ligt dus vaak net wat gecompliceerder 😉

  Leestips: http://newmediastudies.nl/magazine/selected-works-2006-2011-best-new-books-about-new-media

   
 4. Sjaboe

  28 april 2012 at 18:16

  Thanks! Boeiende informatie en een mooie kijk op hoe media gebruikt wordt en niet “hoe het gebruikt zou kunnen worden”.

  Een bezwaarlijke aanval? Nog nooit van gehoord, ik ben net zo dynamisch als het wereldweb, wat vandaag waar is kan morgen onzin zijn. En dat is dan weer wel heel er “out of the box”.

  Dank!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: